Loistokas tournedos
Tässä tyylikäs pieni illallinen. Ellei sinulla ole korvasieniä, voit vaihtaa ne muihin sieniin, esimerkiksi kantarelleihin tai herkkutatteihin.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 palaa härän sisäfileetä
- 1 pieni sipuli
- 200 g herkkusieniä
- 1 purkki korvasieniä
- suolaa ja pippuria
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl kuohukermaa
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 vihreää omenaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Silppua sipuli, viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia ja herkku- sekä korvasieniä voissa kasarissa. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi ja keitä kokoon, kunnes 2/3 on jäljellä. Lisää kerma joukkoon ja sekoita mukaan tomaattipyree. Keitä hiljaa, kunnes kastike paksuuntuu, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa pari minuuttia puoleltaan, tai haluamaasi kypsyysasteeseen. Pidä lämpiminä.
3. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa omenista neljä suurta viipaletta kuoret mukana. Paista leipiä ja omenasiivuja voissa keskilämmöllä. Nosta leivät tarjoiluvadille, peitä omenaviipaleilla ja nosta päälle pihvit. Kaada kuuma kastike päälle ja tarjoile. Vihersalaatti on hyvää ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka