Hyödynnä edullinen hittikasvis: Liisan suolaiset piiraat valmistuvat vartissa

KATSO VIDEO: Mehevä kakku ja nopeat kesäkurpitsapiiraat! Nappaa Liisa Westerbergin kesäkurpitsavinkit.

Kesäkurpitsasta on moneksi! Nappaa himoleipurin vinkit kesäkurpitsan hyödyntämiseen. 

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg jakoi viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään kesäkurpitsaleivontaan. 

Liisa Westerbergin mukaan kesäkurpitsa on loistava raaka-aine, koska se sopii lähes kaikkeen.

– Kesäkurpitsa on nyt sesongissa ja sitä on tullut mahtavat määrät tänä vuonna. Olen kerännyt itse 103 kesäkurpitsaa kasvimaaltani. Kesäkurpitsa on ihana raaka-aine, koska se on mieto ja toimii sekä suolaiseen että makeaan. 

Helpot kesäkurpitsapiiraat: Vartissa valmista!

Miedon makunsa ansiosta kesäkurpitsan kanssa on helppo yhdistää erilaisia makuja. Liisa itse käyttää makuparina usein inkivääriä, sitruunaa tai kardemummaa.

– Jos kesäkurpitsan heittää uuniin ilman mitään mausteita ja kypsentää veteläksi, niin ei se ehkä tule syödyksi. Mutta kun maustaa hyvin, niin varmasti tulee ihanaa. 

Kesäkurpitsaa voi hyödyntää esimerkiksi suolaisten piiraiden täytteenä. Liisa vinkkaa ohjeen superhelppoihin kesäkurpitsapiiraisiin.

– Nopea lehtitaikinapiiras valmistuu todella nopeasti, ihan vartissa valmista!

Nappaa ohje ja katso videolta Liisan kesäkurpitsavinkit: Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.