Kaikki tuntevat porkkanakakun, mutta tiesitkö, että myös kesäkurpitsaa voi hyödyntää kakkutaikinoiden mehevöittäjänä?
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg jakoi viime viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään kesäkurpitsaleivontaan.
Liisa Westerbergin mukaan kesäkurpitsa on loistava raaka-aine, koska se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin ja herkkuihin.
Lue myös: Superhelpot kasvispihvit – takuuvarmasti hyvää ja kukkaro kiittää!
Mehevän kakun salaisuus
Kesäkurpitsaa kannattaa Liisan mukaan sujauttaa esimerkiksi kakkutaikinaan.
– Se antaa ihanaa mehevyyttä kakkuihin, mutta ei tuo välttämättä voimakasta makua.
Raastettu kesäkurpitsa toimii kakuissa porkkanan lailla. Samaan tapaan voi hyödyntää myös muita kasviksia, ja Liisa Westerberg suosittelee kokeilemaan kakuissa esimerkiksi punajuuriraastetta.
– En itse pidä sanasta kuivakakku, koska se antaa vaikutelman kuivasta kakusta. Sitähän me emme halua, vaan että se on mahdollisimman mehevä.