Mehevä haastaja porkkanakakulle! Liisa vinkkaa nerokkaan korvikkeen
Kaikki tuntevat porkkanakakun, mutta tiesitkö, että myös kesäkurpitsaa voi hyödyntää kakkutaikinoiden mehevöittäjänä?
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerbergjakoi viime viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään kesäkurpitsaleivontaan.
Liisa Westerbergin mukaan kesäkurpitsa on loistava raaka-aine, koska se sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin ja herkkuihin.
Mehevän kakun salaisuus
Kesäkurpitsaa kannattaa Liisan mukaan sujauttaa esimerkiksi kakkutaikinaan.
– Se antaa ihanaa mehevyyttä kakkuihin, mutta ei tuo välttämättä voimakasta makua.
Raastettu kesäkurpitsa toimii kakuissa porkkanan lailla. Samaan tapaan voi hyödyntää myös muita kasviksia, ja Liisa Westerberg suosittelee kokeilemaan kakuissa esimerkiksi punajuuriraastetta.
– En itse pidä sanasta kuivakakku, koska se antaa vaikutelman kuivasta kakusta. Sitähän me emme halua, vaan että se on mahdollisimman mehevä.
Katso videolta kesäkurpitsavinkit ja nappaa resepti: Kesäkurpitsa-sitruunakakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti