Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

ÄLÄ KÄYTÄ kesakurpitsapiirakka
Kesäkurpitsapiiraat valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Liisa Westerberg

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa superhelppojen kesäkurpitsapiiraiden ohjeen.

Pohja

  • 500 g voitaikinalevyjä

Täyte

  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai pippuri)
  • 1 kesäkurpitsa
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesan-juustoa
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Anna voitainalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä (Huom! Mitä kylmempänä pystyt taikinat käsittelemään, sitä lehtevämmät piiraat saat).

Aseta taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee jokaisen levyn reunaan viillot noin sentin päähän reunasta. Pistele keskusta haarukalla. Levitä keskustaan tuorejuustoa ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hieman parmesanraastetta.

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista piiraita uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.

Ohje: Liisa Westerberg / Makeaa-blogi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!