Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

ÄLÄ KÄYTÄ kesakurpitsapiirakka
Kesäkurpitsapiiraat valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Liisa Westerberg

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa superhelppojen kesäkurpitsapiiraiden ohjeen.

Pohja

  • 500 g voitaikinalevyjä

Täyte

  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai pippuri)
  • 1 kesäkurpitsa
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesan-juustoa
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Anna voitainalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä (Huom! Mitä kylmempänä pystyt taikinat käsittelemään, sitä lehtevämmät piiraat saat).

Aseta taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee jokaisen levyn reunaan viillot noin sentin päähän reunasta. Pistele keskusta haarukalla. Levitä keskustaan tuorejuustoa ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hieman parmesanraastetta.

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista piiraita uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.

Ohje: Liisa Westerberg / Makeaa-blogi

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.