Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

ÄLÄ KÄYTÄ kesakurpitsapiirakka
Kesäkurpitsapiiraat valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta.Liisa Westerberg
Julkaistu 30.08.2024 15:38

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa superhelppojen kesäkurpitsapiiraiden ohjeen.

Pohja

  • 500 g voitaikinalevyjä

Täyte

  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai pippuri)
  • 1 kesäkurpitsa
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesan-juustoa
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Anna voitainalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä (Huom! Mitä kylmempänä pystyt taikinat käsittelemään, sitä lehtevämmät piiraat saat).

Aseta taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee jokaisen levyn reunaan viillot noin sentin päähän reunasta. Pistele keskusta haarukalla. Levitä keskustaan tuorejuustoa ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hieman parmesanraastetta.

Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista piiraita uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.

Ohje: Liisa Westerberg / Makeaa-blogi

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka