Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu himoleipuri Liisa Westerberg vinkkaa superhelppojen kesäkurpitsapiiraiden ohjeen.
Pohja
- 500 g voitaikinalevyjä
Täyte
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti tai pippuri)
- 1 kesäkurpitsa
- suolaa
- pippuria
- parmesan-juustoa
- kananmuna
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 225 ℃:seen. Anna voitainalevyjen sulaa hetki huoneenlämmössä (Huom! Mitä kylmempänä pystyt taikinat käsittelemään, sitä lehtevämmät piiraat saat).
Aseta taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee jokaisen levyn reunaan viillot noin sentin päähän reunasta. Pistele keskusta haarukalla. Levitä keskustaan tuorejuustoa ja asettele päälle kesäkurpitsaviipaleita. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle hieman parmesanraastetta.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle sesaminsiemeniä. Paista piiraita uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.
Ohje: Liisa Westerberg / Makeaa-blogi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa