Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla, kun raaka-aineiden hinta on pilvissä? Asiasta keskusteltiin tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ruokakaupassa on jo väistämättä törmännyt siihen ikävään tosiasiaan, että lähes kaikkien elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet. Tilastokeskuksen mukaan elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat peräti 12,5 prosenttia edellisvuodesta.
Miten sitten näillä hinnoilla voisi tehdä ruokaa, joka on yhtä aikaa ravitsevaa sekä halpaa? Kysymykseen vastasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen.
– Kyllä varmasti voi edelleen, mutta kyllähän meidän kaikkien ruokalasku on kasvanut, Tuovinen tiivisti lähetyksessä.
Lue myös: Oletko maistanut? Kolme todella halpaa arkiruokaa – jopa alle euron annokselta
Arkiruokaa halvalla? Kasvissosekeitto linsseillä on "nopea, helppo ja hyvin edullinen"
Terveellisen, ravitsevan ja hyvän ruokavalion kulmakiviä ovat Tuovisen mukaan erityisesti kasvikset. Ilman hinnannousuakin olisi hyvä muistaa ruokavaliossaan pitää pääpaino nimenomaan kasviksissa.
Millaisia ravitsevia ruokia voi sitten edelleen tehdä pienellä budjetilla?
– Meidän perheen suosikkimme on kasvissosekeitto, jota teemme usein. Rikastan keittoa usein kuivatuilla linsseillä ja heitän sekaan. Se on esimerkiksi nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka.