Jos haluat säästää rahaa kaupassa, tämä arkiruoka on ykkösvalinta: "Nopea, helppo ja hyvin edullinen"
Voiko hyvää ja ravitsevaa ruokaa tehdä enää halvalla, kun raaka-aineiden hinta on pilvissä? Asiasta keskusteltiin tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Ruokakaupassa on jo väistämättä törmännyt siihen ikävään tosiasiaan, että lähes kaikkien elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet. Tilastokeskuksen mukaan elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat nousivat peräti 12,5 prosenttia edellisvuodesta.
Miten sitten näillä hinnoilla voisi tehdä ruokaa, joka on yhtä aikaa ravitsevaa sekä halpaa? Kysymykseen vastasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen.
– Kyllä varmasti voi edelleen, mutta kyllähän meidän kaikkien ruokalasku on kasvanut, Tuovinen tiivisti lähetyksessä.
Arkiruokaa halvalla? Kasvissosekeitto linsseillä on "nopea, helppo ja hyvin edullinen"
Terveellisen, ravitsevan ja hyvän ruokavalion kulmakiviä ovat Tuovisen mukaan erityisesti kasvikset. Ilman hinnannousuakin olisi hyvä muistaa ruokavaliossaan pitää pääpaino nimenomaan kasviksissa.
Millaisia ravitsevia ruokia voi sitten edelleen tehdä pienellä budjetilla?
– Meidän perheen suosikkimme on kasvissosekeitto, jota teemme usein. Rikastan keittoa usein kuivatuilla linsseillä ja heitän sekaan. Se on esimerkiksi nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka.
Mitä edullisia raaka-aineita kannattaa juuri nyt ostaa ruokakaupasta? Katso videolta Marttojen Emmi Tuovisen haastattelu ja nappaa edullisen keiton ohje: Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
Lue myös: Yle: Lohi on nyt halpaa! Tässä syy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras