Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista

porkkana-linssikeitto
Kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista. Shutterstock

Tämä kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista. Sosekeitto on helppo tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa ja linssit pitävät nälän loitolla. Saat vaihtelua keittoon eri lisukkeilla. Testaa Marttojen ohje!

Ainekset

  • 5 porkkanaa
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 l vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • Hienonnettuja yrttejä, kuten persiljaa
  • Siemeniä tai pähkinöitä
  • Turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai raejuustoa

Valmistusohje

  1. Kuori paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Huuhtele linssit.
  3. Mittaa kattilaan litra vettä, porkkanat, perunat, sipuli, linssit ja kiehauta.
  4. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
  6. Lisää appelsiinin puristettu mehu ja kerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  7. Tarjoile lisukkeet erikseen, niin että jokainen saa itse koota annoksensa.

Resepti: Martat

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.