Pekka Terävän perunagratiini

perunagratiini
Shutterstock

Keittiömestari Pekka Terävä neuvoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten valmistuvat parhaat pääsiäisruoat karitsasta. Lisäksi hän vinkkasi maukkaan lisukkeen karitsalle, perinteisen perunagratiinin.

Ainekset

  • 800 g perunaa
  • 50 g voita
  • 4 dl kermaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • timjamia, suolaa ja mustapippuria
  • (Päälle: juustoraastetta)

Valmistusohje

Perunagratiini valmistuu näin:

Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

Kuullota siivutettuja perunoita kattilassa voissa. Lisää lisää valkosipulin kynsi, timjami, mausteet ja kerma. Kypsennä noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lado kaikki ainekset uunivuokaan, ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja kypsennä loppuun uunissa 225 asteessa, noin 10-15 minuuttia kunnes pinnassa kaunis ruskea väri.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.