Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin lokakuussa kotikokkien tarvittaviin veitsiin ja niiden käsittelyyn keittiössä. Kalakauppias Kalle Huttunen esittelee videolla, kuinka kala fileoidaan.
Suomalainen keittiömestari Filip Langhoff kertoi lokakuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa paljasti, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.
– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.
Ohjelmassa nähtiin myös kalakauppias Kalle Huttusen vinkit kalan oikeaoppiseen fileointiin. Kala-Kalle näyttää videolla, miten suomalaisten rakastama kuha tulisi käsitellä.
– Tärkeimmät välineet ovat hyvä fileointiveitsi ja tällainen kalapiikki, jota ehkä harvemmin tulee kotona käytettyä – mutta hyvänä vinkkinä, että kannattaa käyttää.
Kalakauppias nimesi myös yleisimmän virheen, johon kotikokit sortuvat kalaa fileoidessaan: se on fileerausveitsen asento.
– Tärkeintä on, että veistä ei työnnetä näin, vaan siinä on tämä kulma...Kalle aloitti demonstroinnin.