Keittiömestari Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Korvat hörölle kotikokit! Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka kannattaa napata talteen. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.
– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloittaa.
KATSO RESEPTI: Uunijuurekset Filip Langhoffin tapaan
Tärkein keittiömestarin mielestä on iso kokkiveitsi, joka voi olla ihan perinteinen tai sitten japanilaistyylinen. Langhoff kertoo itse käyttävänsä kokkiveistä kaikista veitsistä eniten. Kokkiveitsen lisäksi keittiöstä tulisi löytyä myös pieni vihannesveitsi, jota voi käyttää Langhoffin mukaan pienissä pilkkomishommissa.
– Ja sitten on tämä turneerausveitsi. Tämä on ehkä yksi mun lempiveitsistä, voi kuoria esimerkiksi sipuleita.
Turneerausveitsei on pieni käyräpäinen kuorimaveitsi.
– Sitten on vielä yksi veitsi, mikä pitäisi olla jokaisessa keittiössä: sahalaitainen leipäveitsi, Langhoff esittelee.
Bonusveitseksi Langhoff nostaa filerointiveitsen kalalle. Se on mukava lisä keittiössä, jos haluaa tehdä itse kalafileitä.