Tortillat ovat monelle tuttua herkkua, mutta harva valmistaa ruoan alusta saakka itse. Suomalaisen ruokabloggaajan mukaan lopputulos on kuitenkin vertaansa vailla, jos näkee vaivaa ja valmistaa ruoan kokonaan itse.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan herkullisten maissi-vehnätortillojen reseptin. Kinnunen huomauttaa, että tortillalettujen leipomisessa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, että käytössä on ruokalajiin parhaiten sopivat jauhot, Masa harina -jauhot.
– Masa harina -jauhot ovat erittäin hienoksi jauhettua, valkoista maissijauhoa. Ne valmistetaan tekemällä taikina, joka kuivataan ja jauhetaan. Älä korvaa niitä tavallisilla maissijauhoilla, vaan tee niiden puutteessa vehnätortilla, Kinnunen vinkkaa.
Tortillojen seuraksi bloggaaja valmisti kuhatäytteen ja teki itse salsan. Lopputulosta vastaavaa versiota hän ei usko löytyvän parhaistakaan ruokakaupoista valmiina.
– Kaiken tekee varsin nopsaan ja lopputulos saa kaupan tuotteet näyttämään halvoilta jäljitelmiltä, Kinnunen kirjoittaa.
Katso maissi-vehnätortillojen resepti Sivumaku-blogista täältä.
Jani Kinnunen valmisti myös salsan ja herkullisen kalatäytteen tortilloille itse. Katso kuhatacojen ja tomaattisalsan resepti Sivumaku-blogista täältä.