Viiniasiantuntija muistuttaa tärkeästä toimenpiteestä, joka tulisi aina tehdä viinille kuin viinille.
Viiniasiantuntija Ilkka Sirén vieraili torstaina Huomenta Suomessa ja antoi omat tärppinsä juhannusviinien valintaan. Sirén vinkkasi oman suosikkinsa grilliruoille.
– Jos minulta kysytään, että mikä on "the best grilliviini", niin mielestäni puolikuiva roseeviini on aika tykki. Se käy hyvin monenlaisten ruokien kanssa… kana, kala, kasvisruoat, jopa jotkut bbq-ribsit, niin jes!
Lue myös: Yleinen harhaluulo grilliviineistä – asiantuntijalta juomasuositus: "On aika tykki"
"Lähtökohtaisesti suosittelen, että laittakaa viinit kylmään"
Samalla asiantuntija muistutti myös tärkeästä seikasta: viinin tarjoilulämpötilasta.
– Se vaikuttaa todella paljon. Lähtökohtaisesti suosittelen, että laittakaa viinit kylmään, oli se sitten valko-, rosee-, tai punaviini. Kaikki vain kylmään. Mieluummin liian kylmää kuin lämmintä.
Sirén muistuttaa, että viini lämpenee kyllä nopeasti, kun se kaadetaan lasiin – etenkin kesähelteillä. Ei siis tarvitse pelätä sitä, että esimerkiksi punaviini olisi liian kylmää.
Lue myös: Helppo Pirkka-niksi mökkeilijöille: Juomat kylmäksi sukkahousuilla!
– Varsinkin punaviinit monesti unohdetaan mökin pöydälle suoraan auringonpaisteeseen. Sitten se on tosiaan 28-asteista eli kaukana siitä, mitä se viinintekijä on ajatellut viinin makua miettiessään.
Hanapakkauksellekin kannattaa tehdä jääkaapista tilaa. Hanapakkauksen pahvin voi myös avata ja sisään sujauttaa kylmäkallen viiniä viilentämään pöydässä.
– Ihmiset ovat käyneet kuussa, niin kyllä me saamme hanapakkauksetkin viilenemään ja mahtumaan jääkaappiin, Sirén nauroi.
Lue myös: Pitääkö liha ja kala suolata ennen vai jälkeen paistamisen?
Katso myös video: Ilkka Sirén kertoo, mitä viinejä kannattaa valita grilliruokien kylkeen
9:57