Kurpitsasta on moneksi, vinkkaa kokki Teresa Välimäki.
Kokki Teresa Välimäki vinkkasi torstaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten kurpitsaa paahtamalla saa tehtyä herkullisen annoksen. Teresa loihti ohjelmassa hittiresepti uunifetapastasta kurpitsaisen ja herkullisen version.
Samalla kokilta kuultiin myös muita kurpitsavinkkejä. Välimäen mukaan kurpitsan paahtaminen on älyttömän hyvä keino käyttää raaka-ainetta moniin eri ruokiin.
Paahtaa kuutioita uunissa, vähän öljyä ja suolaa, 220 astetta ja 20–30 minuuttia, Välimäki ohjesti ja jatkoi vielä:
– Paahdettua kurpitsaa voi käyttää salaatteihin, soseuttaa kurpitsakeiton, heittää muiden keittojen pinnalle tai syödä vaikka paistetun lohen kanssa.
Lue myös: Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"
Älyttömän helppo keitto
Välimäki demonstroi myös ohjelmassa, miten helposti paahdetuista kurpitsoista saa tehtyä keiton.
Sopan valmistamiseen tarvitaan vain neljä raaka-ainetta.
– Kurpitsaa, vettä, maapähkinävoita ja pehmää vuohenjuustoa.
Soppaa lähetyksessä maistanut toimittaja Pyry-Jukka yllätyi totaalisesti keiton herkullisuudesta.
– En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita, mutta ai vitsi se tuntuu hyvältä, koska kurpitsa on vähän sellainen pähkinäinen ja makea.
8:37