Neljän ainesosan kasvissosekeitto häkellytti toimittajan: "En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita"
Kurpitsasta on moneksi, vinkkaa kokki Teresa Välimäki.
Kokki Teresa Välimäki vinkkasi torstaina Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten kurpitsaa paahtamalla saa tehtyä herkullisen annoksen. Teresa loihti ohjelmassa hittiresepti uunifetapastasta kurpitsaisen ja herkullisen version.
Samalla kokilta kuultiin myös muita kurpitsavinkkejä. Välimäen mukaan kurpitsan paahtaminen on älyttömän hyvä keino käyttää raaka-ainetta moniin eri ruokiin.
Paahtaa kuutioita uunissa, vähän öljyä ja suolaa, 220 astetta ja 20–30 minuuttia, Välimäki ohjesti ja jatkoi vielä:
– Paahdettua kurpitsaa voi käyttää salaatteihin, soseuttaa kurpitsakeiton, heittää muiden keittojen pinnalle tai syödä vaikka paistetun lohen kanssa.
Älyttömän helppo keitto
Välimäki demonstroi myös ohjelmassa, miten helposti paahdetuista kurpitsoista saa tehtyä keiton.
Sopan valmistamiseen tarvitaan vain neljä raaka-ainetta.
– Kurpitsaa, vettä, maapähkinävoita ja pehmää vuohenjuustoa.
Soppaa lähetyksessä maistanut toimittaja Pyry-Jukka yllätyi totaalisesti keiton herkullisuudesta.
– En olisi ikinä keksinyt laittaa maapähkinävoita, mutta ai vitsi se tuntuu hyvältä, koska kurpitsa on vähän sellainen pähkinäinen ja makea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras