Kasvislasagne
Valmista Hellapoliisin herkullinen kasvislasagne ja nauti raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset (4-6 annosta)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 isoa porkkanaa
- 1 iso palsternakka
- 1 iso sipuli
- 2 punajuurta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 200 g herkkusieniä
- 50 g lehtikaalia
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyreetä
- 5 dl vettä
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- 200 g sulatejuustoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
Lisäksi
- 200 g juustoraastetta
- 6 pinaatti-lasagnelevyä
Valmistusohje
Käsittele ensin kasvikset. Kuori porkkana, palsternakka, sipuli, punajuuret ja valkosipulinkynnet. Paloittele ne suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet ja hienonna lehtikaali.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää viipaloidut herkkusienet ja lehtikaali. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Anna kiehua hetki. Lisää suola, mustapippuri ja sulatejuusto.
Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään liemeen. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita kastike, juustoraaste ja lasagnelevyt kerroksittain vuokaan.
Kypsennä lasagnea 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa