Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

kikherneoluella-ryyditetty-juureslasagne-1-220105_Z723316-large
Testaa maukasta juureslasagnea. MTV

Juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 palsternakkaa
  • 3 porkkanaa
  • 250 g juuriselleriä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 330 ml (kikherne)olutta
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 70 g tomaattipyreetä
  • tuoretta rosmariinia maun mukaan
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 200 g juustoraastetta

Lisäksi

  • 50 g juustoraastetta
  • n. 6 lasagnelevyä

Valmistusohje

Juureslasagne valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon (kikherne)olut ja murenna yrttiliemikuutio.
  3. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
  5. Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!