Mansikkasesonki kannattaa nyt hyödyntää ja tehdä makeista marjoista esimerkiksi maukasta hilloa. Katso, miten helppoa se on!
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kesän 2021 mansikkasadosta. Mansikat kypsyivät tänä kesänä ennätysaikaisin ja niiden satokausi jää helteiden vuoksi melko lyhyeksi.
Jos ostit, tai aiot vielä ostaa kilokaupalla mansikkaa, kannattaa ainakin osa marjasaaliista säilöä talven varalle. Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa helpon mansikkahillo-ohjeen.
– Mansikka-aika on nyt kuumimmillaan. Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin kun sesonki on ohi, Kati suosittelee.
Mansikkahillon voi tehdä ihan perinteisellä ohjeella, tai sitten ujuttaa siihen hieman makua mukaan.
– Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa.
Tarjoa mansikkahillo jäätelön seurana, lettujen kanssa tai vaikka kakun välissä.