Säilö kesän makeat mansikat hilloksi!
Kotimaiset mansikat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten kesään. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto arveli kesäkuun alussa mansikkakauden olevan tänä vuonna aikainen ja intensiivinen.
– Vaikka pääsato onkin nopea ja intensiivinen se ei tarkoita, että kotimaiset mansikat loppuvat heinäkuussa kokonaan. Mansikkaa saadaan pitkälle syksyyn tänä vuonna istutetuista satotaimista ja tunneleista, jossa tuotetaan satoa jatkuvasatoisista lajikkeista, muistutti toiminnanjohtaja Heidi Wirtanen.
Makeat mansikat maistuvat sellaisenaan, mutta niitä kannattaa ehdottomasti myös säilöä esimerkiksi pakastamalla tai valmistamalla marjoista herkullista hilloa.
Lue myös: Helppo tapa tehdä jäätelöä – tarvitset vain kaksi raaka-ainetta
Herkullista mansikkahilloa helposti
Helpon ohjeen MTV:lle on vinkannut Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
– Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin, kun sesonki on ohi, Kati suosittelee.
Mansikkahillon voi tehdä ihan perinteisellä ohjeella, tai sitten ujuttaa siihen hieman makua mukaan.
– Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa.