Nyt kannattaa hillota
Säilö kesän makeat mansikat hilloksi!
Kotimaiset mansikat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten kesään. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto arveli kesäkuun alussa mansikkakauden olevan tänä vuonna aikainen ja intensiivinen.
– Vaikka pääsato onkin nopea ja intensiivinen se ei tarkoita, että kotimaiset mansikat loppuvat heinäkuussa kokonaan. Mansikkaa saadaan pitkälle syksyyn tänä vuonna istutetuista satotaimista ja tunneleista, jossa tuotetaan satoa jatkuvasatoisista lajikkeista, muistutti toiminnanjohtaja Heidi Wirtanen.
Makeat mansikat maistuvat sellaisenaan, mutta niitä kannattaa ehdottomasti myös säilöä esimerkiksi pakastamalla tai valmistamalla marjoista herkullista hilloa.
Herkullista mansikkahilloa helposti
Helpon ohjeen MTV:lle on vinkannut Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
– Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin, kun sesonki on ohi, Kati suosittelee.
Mansikkahillon voi tehdä ihan perinteisellä ohjeella, tai sitten ujuttaa siihen hieman makua mukaan.
– Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa.
Katso videolta, miten mansikkahillo tehdään ja nappaa ohje: Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa