Onko patonki tai ranskanleipä terveellistä? Katso nämä tiedot leipäpussista

Onko patonki tai ranskanleipä terveellistä? Katso nämä tiedot leipäpussista 8:30 Onko patonki tai ranskanleipä terveellistä? Katso nämä tiedot leipäpussista
KATSO VIDEO: Mitä leipäpussista kannattaa selvittää, jos haluaa valita terveellisen vehnä- tai kauraleivän?

Löytyykö vehnä- ja kauraleipien joukosta terveellisiä tuotteita? Asiantuntija kertoo, mitä leipäpussista kannattaa tarkistaa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla selvennettiin aiemmin valtakunnallisen leipäviikon kunniaksi näkkileivän ja hapankorpun erot. Leipätiedotus ry:n toiminnanjohtaja ja elintarviketieteen maisteri Kaisa Mensonen kertoi myös MTV Uutisille, kumpi näistä tuotteista on terveellisempi valinta.

Terveellisiä valintoja vaaleiden leipien joukosta? 

Suomalaiskauppojen leipähyllyt ovat parhaimmillaan massiiviset ja valinnanvaraa löytyy niin vehnä-,kaura- kuin ruisleivissäkin.

Erityisesti vaaleampaa leipää valitessa voi olla vaikea tunnistaa joukosta terveellisempiä tuotteita. 

Jalkauduimme Kaisa Mensosen kanssa ruokakauppaan ja selvitimme, millaiset vehnä- ja kauraleivät ovat kaikista terveellisimpiä vaihtoehtoja. 

Mitä leipäpussista kannattaa selvittää, jos haluaa valita terveellisen vehnä- tai kauraleivän? Onko patonki terveellistä? Katso jutun yllä olevalta videolta asiantuntijan vinkit. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.