Suppilovahverokastike valmistuu todella helposti Katin ohjeella.
Oletko jo säilönyt syksyn maut talteen ja pakastanut esimerkiksi suppilovahveroita? Suppilovahveroiden satokausi on tyypillisesti elokuun lopusta joulukuuhun, pysyvän lumen ja kovien pakkasten tuloon asti. Lumettomasta metsästä voit siis edelleen tehdä sienilöytöjä.
Jos vielä löydät sieniä metsästä, kannattaa ne säilöä helposti pakastamalla.
– Pakasta niitä talvea varten kuumentamalla rasvattomalla pannulla. Kutistuessaan sienet vievät vähemmän tilaa pakastimessa, ja käytössäsi on aina helposti herkullisia sieniä. Muista kirjoittaa pakastepussiin vuosiluku ja mitä sieniä pussi sisältää, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.
Suppilovahveroista voit valmistaa esimerkiksi kermaisen sienikastikkeen. Se maistuu sellaisenaan perunoiden kaverina tai lihan, kalan ja kanan seurana.