Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

suppilovahverokastike
MTV
Julkaistu 25.11.2022 12:52

MTV LIFESTYLE

Valmista ihana suppilovahverokastike, joka maistuu lihan, kalan ja kanan seurana.

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 17 min

Ainekset

  • 200 g suppilovahveroita
  • 25 g voita
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia tai muuta yrttiä

Valmistusohje

  1. Putsaa sienet tarvittaessa mullasta ja roskista.
  2. Laita sienet kuumalle pannulle ilman rasvaa ja kääntele, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja neste on haihtunut.
  3. Lisää sitten voi ja anna sulaa.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle, kääntele hetki, kunnes sipuli pehmenee.
  5. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele.
  6. Lisää kuohukerma ja sekoita.
  7. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  9. Tarkista maku.

0:48img

Katso video-ohje suppilovahverokastikkeen valmistamiseen.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet