Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
Julkaistu
Valmista ihana suppilovahverokastike, joka maistuu lihan, kalan ja kanan seurana.
- Aktiivinen valmistusaika: 17min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
Ainekset
- 200 g suppilovahveroita
- 25 g voita
- 1 keltasipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4-5 dl kuohukermaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- timjamia tai muuta yrttiä
Valmistusohje
- Putsaa sienet tarvittaessa mullasta ja roskista.
- Laita sienet kuumalle pannulle ilman rasvaa ja kääntele, kunnes sienistä irtoaa nestettä ja neste on haihtunut.
- Lisää sitten voi ja anna sulaa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle, kääntele hetki, kunnes sipuli pehmenee.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele.
- Lisää kuohukerma ja sekoita.
- Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarkista maku.
Katso video-ohje suppilovahverokastikkeen valmistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka