Syksyn ehdoton raaka-aine! Testaa tv-kokin kantarellireseptit – "Superhelppo ja törkeän hyvä"

kantarellit
Kantarellit sopivat moneen ruokaan. Testaa kantarellirisottoa tai kantarellipastaa! Shutterstock

Moni sienestäjä on onnistunut keräämään kaapit täyteen kantarelleja. Hyödynnä sienet vaikkapa maukkaassa kantarellipastassa tai -risotossa.

Kantarellien osalta syksyn 2024 sienikausi on ollut hyvinkin runsassatoinen.

– Tämä vuosi poikkeaa normaalista sienivuodesta siinä, että kantarelleja on ollut ihan valtavasti semmoisissa paikoissa, joissa niitä normaalisti ei välttämättä ole, totesi STT:lle elokuussa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja ja kauppasienineuvoja Tuija Biskop.

Kantarelleja voi hyödyntää monissa eri ruoissa. Nappaa alta maistuvat vinkit!

Kantarelli-pekonipasta valmistuu helposti

Muun muassa MTV3-kanavan Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmastakin tuttu kokki Harri Syrjänen on jakanut viime vuosina sometilillään maistuvia reseptejä, muun muassa kantarellipastaan. Makuparina kantarellin kanssa pastassa toimii pekoni.

– Syksy on haikeeta aikaa, ei millään haluaisi luopua kesän lämmöstä. Mutta onneksi syksyn myötä tulee uusi satokausi ja sienet. Mun yksi suosikeista on kantarelli, Syrjänen sanaili Instagram-julkaisussaan syksyllä 2021 esitellessään sienipastansa ohjeen.

Näin Syrjäsen kantarelli-pekonipasta valmistuu. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kokeile kantarelli-kesäkurpitsarisottoa: "Törkeän hyvä"

Pastan lisäksi myös risotto on oiva vaihtoehto kantarellien hyödyntämiselle. Myös kantarellirisottoon löytyy Syrjäseltä helppo resepti. 

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto 1:00
Harri Syrjänen näyttää videolla, miten kantarelli-kesäkurpitsarisotto valmistuu

– Moni kokee, että risotto olisi vaikea, mutta tämä risotto on superhelppo ja törkeän hyvä, Syrjänen kehui Instagram-julkaisussaan syksyllä 2022.

Kokin risotossa hyödynnetään niin kantarelleja kuin kesäkurpitsaakin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.