Syksyn ehdoton raaka-aine! Testaa tv-kokin kantarellireseptit – "Superhelppo ja törkeän hyvä"
Moni sienestäjä on onnistunut keräämään kaapit täyteen kantarelleja. Hyödynnä sienet vaikkapa maukkaassa kantarellipastassa tai -risotossa.
Kantarellien osalta syksyn 2024 sienikausi on ollut hyvinkin runsassatoinen.
– Tämä vuosi poikkeaa normaalista sienivuodesta siinä, että kantarelleja on ollut ihan valtavasti semmoisissa paikoissa, joissa niitä normaalisti ei välttämättä ole, totesi STT:lle elokuussa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja ja kauppasienineuvoja Tuija Biskop.
Kantarelleja voi hyödyntää monissa eri ruoissa. Nappaa alta maistuvat vinkit!
Kantarelli-pekonipasta valmistuu helposti
Muun muassa MTV3-kanavan Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmastakin tuttu kokki Harri Syrjänen on jakanut viime vuosina sometilillään maistuvia reseptejä, muun muassa kantarellipastaan. Makuparina kantarellin kanssa pastassa toimii pekoni.
– Syksy on haikeeta aikaa, ei millään haluaisi luopua kesän lämmöstä. Mutta onneksi syksyn myötä tulee uusi satokausi ja sienet. Mun yksi suosikeista on kantarelli, Syrjänen sanaili Instagram-julkaisussaan syksyllä 2021 esitellessään sienipastansa ohjeen.
Katso resepti tästä: Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
Näin Syrjäsen kantarelli-pekonipasta valmistuu. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.
Kokeile kantarelli-kesäkurpitsarisottoa: "Törkeän hyvä"
Pastan lisäksi myös risotto on oiva vaihtoehto kantarellien hyödyntämiselle. Myös kantarellirisottoon löytyy Syrjäseltä helppo resepti.
– Moni kokee, että risotto olisi vaikea, mutta tämä risotto on superhelppo ja törkeän hyvä, Syrjänen kehui Instagram-julkaisussaan syksyllä 2022.
Kokin risotossa hyödynnetään niin kantarelleja kuin kesäkurpitsaakin.
Katso resepti tästä: Harri Syrjäsen kantarelli-kesäkurpitsarisotto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti