Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pippa Laukan helppo lounassalaatti: "Toimii todella hyvin kylläisyyttä tuottavana ateriana"

8:51img
KATSO VIDEO: Pippa Laukan vinkit rautaiseen ja ravitsevaan lounassalaattiin
Julkaistu 11.06.2024 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa ohje Pippa Laukan ravitsevaan ja rautapitoiseen salaattiin. 

Huomenta Suomessa keskusteltiin viikonloppuna suomalaisten raudansaannista. Omat vinkkinsä rautapitoiseen ruokavalioon antoi liikuntatieteen erikoislääkäri ja tv-kasvo Pippa Laukka

Laukka muistutti lähetyksessä, että tietyt ruoat estävät raudan imeytymistä. Yleinen virhe on Laukan mukaan se, että ruokailun jälkeen juodaan kahvia tai teetä. 

Lue myös: Juotko kahvia ruoan jälkeen? Ei kannata – Pippa Laukka kertoo syyn

Mikä olisi sitten optimaalinen rautapitoinen ruoka? Pippa Laukka vinkkasi Huomenta Suomessa rautapitoisen lounassalaatin ohjeen.

Nappaa resepti: Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

– Siellä on kvinoaa, kikherneitä ja linssejä, jotka ovat myös erinomaisia proteiinin lähteitä. Toimii todella hyvin kylläisyyttä tuottavana ateriana.

Salaatissa on mukana myös C-vitamiinipitoista sitrushedelmää sekä paprikaa. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä.

Halutessaan salaatin joukkoon voi lisätä myös kanaa, jolloin salaatista saa hyvin imeytyvää hemirautaa. 

Lue myös: Ravitsemusterapeutit kertovat, mitä syövät lounaaksi: "Rakastan niitä"

"Pinaatti on varsin hyvä raudanlähde, mutta ei ihan ehdoton"

Vihreää väriä salaattiin saadaan puolestaan lehtikaalista ja pinaatista.

– Se on klassikko, että Kippari-Kalle syö pinaattia ja saa rautaa. Pinaatti on varsin hyvä raudanlähde, mutta ei ihan ehdoton.

Laukka muistuttaa, että pinaatissakin on oksalaattia, joka heikentää raudan imeytymistä.

Salaatin ideana on kuitenkin se, että se sisältää runsaasti hyviä raudanlähteitä, jotka yhdessä edistävät terveyttä ja raudan imeytymistä sekä tuottavat kylläisyyttä.

Nappaa resepti: Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

Lue myös: Väsymystä, päänsärkyä, kalpeutta – kavala kansantauti yleistyy Suomessa

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka