Pippa Laukan helppo lounassalaatti: "Toimii todella hyvin kylläisyyttä tuottavana ateriana"
Nappaa ohje Pippa Laukan ravitsevaan ja rautapitoiseen salaattiin.
Huomenta Suomessa keskusteltiin viikonloppuna suomalaisten raudansaannista. Omat vinkkinsä rautapitoiseen ruokavalioon antoi liikuntatieteen erikoislääkäri ja tv-kasvo Pippa Laukka.
Laukka muistutti lähetyksessä, että tietyt ruoat estävät raudan imeytymistä. Yleinen virhe on Laukan mukaan se, että ruokailun jälkeen juodaan kahvia tai teetä.
Mikä olisi sitten optimaalinen rautapitoinen ruoka? Pippa Laukka vinkkasi Huomenta Suomessa rautapitoisen lounassalaatin ohjeen.
Nappaa resepti: Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
– Siellä on kvinoaa, kikherneitä ja linssejä, jotka ovat myös erinomaisia proteiinin lähteitä. Toimii todella hyvin kylläisyyttä tuottavana ateriana.
Salaatissa on mukana myös C-vitamiinipitoista sitrushedelmää sekä paprikaa. C-vitamiini edistää raudan imeytymistä.
Halutessaan salaatin joukkoon voi lisätä myös kanaa, jolloin salaatista saa hyvin imeytyvää hemirautaa.
"Pinaatti on varsin hyvä raudanlähde, mutta ei ihan ehdoton"
Vihreää väriä salaattiin saadaan puolestaan lehtikaalista ja pinaatista.
– Se on klassikko, että Kippari-Kalle syö pinaattia ja saa rautaa. Pinaatti on varsin hyvä raudanlähde, mutta ei ihan ehdoton.
Laukka muistuttaa, että pinaatissakin on oksalaattia, joka heikentää raudan imeytymistä.
Salaatin ideana on kuitenkin se, että se sisältää runsaasti hyviä raudanlähteitä, jotka yhdessä edistävät terveyttä ja raudan imeytymistä sekä tuottavat kylläisyyttä.
Nappaa resepti: Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"