Kapen helppo kurpitsapasta
Julkaistu
Kari "Kape" Aihinen vinkkasi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa helpon kurpitsapastan ohjeen.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 4-6
Ainekset
- 1 myskikurpitsa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- 3 kevätsipulin vartta
- 200 g fetajuustoa
- 500 g pastaa
- suolaa
- pippuria
- öljyä
Valmistusohje
Kurpitsapasta valmistuu näin:
- Leikkaa kurpitsa pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet lusikalla kaivertaen ja aseta puolikkaat uunipellille kuoripuoli alaspäin. Lorauta päälle öljyä ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä paloja 200 asteessa noin 30 min kunnes sisus on pehmeää.
- Keitä sillä välin pasta runsaasti suolatussa vedessä.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja hienonna kevätsipuleiden varret.
- Valuta kypsä pasta ja kun kurpitsat ovat pehmeitä, kaavi niistä sisus ja sekoita pastan sekaan. Lisää tuoreet kirsikkatomaatit ja silputtu kevätsipuli. Murenna päälle fetajuustoa.
Katso täältä jakson muut reseptit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa