Kapen helppo kurpitsapasta

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS08_Turku2_Myskikurpitsapasta
MTV Oy / Ida Kentala

Kari "Kape" Aihinen vinkkasi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa helpon kurpitsapastan ohjeen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 45min
  • Annosmäärä: 4-6

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 200 g fetajuustoa 
  • 500 g pastaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Valmistusohje

Kurpitsapasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa kurpitsa pituussunnassa puoliksi. Poista siemenet lusikalla kaivertaen ja aseta puolikkaat uunipellille kuoripuoli alaspäin. Lorauta päälle öljyä ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
  2. Kypsennä paloja 200 asteessa noin 30 min kunnes sisus on pehmeää.
  3. Keitä sillä välin pasta runsaasti suolatussa vedessä.
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja hienonna kevätsipuleiden varret.
  5. Valuta kypsä pasta ja kun kurpitsat ovat pehmeitä, kaavi niistä sisus ja sekoita pastan sekaan. Lisää tuoreet kirsikkatomaatit ja silputtu kevätsipuli. Murenna päälle fetajuustoa.


Katso täältä jakson muut reseptit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.