Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan
Butter chicken eli voikana on intialainen ruoka, joka ansaitsee klassikon asemansa. Butter Chicken on Suomessa myös yksi suosituimmista ruoan kotiintilauspalveluiden annoksista. Voikanaa on kuitenkin helppo tehdä myös itse kotona!
Ainekset
- 700-800 g broilerin paistileikettä
Marinadi
- 2,5 dl rasvaista jogurttia (esim. kreikkalainen jogurtti)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna tai hienonnettuna
Curry
- 40 g voita
- 2,5 dl/250 g paseerattua tomaattia
- 2,5 dl kermaa (kuohukerma tai rasvainen ruokakerma)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- Basmatiriisiä
- Korianteria
- (Naanleipää)
Valmistusohje
Butter chicken eli voikana valmistuu näin:
- Pilko broilerit suupaloiksi ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerit kannelliseen kulhoon marinadiin marinoitumaan mielellään jo edellisenä päivänä. Ruoasta tulee parempaa, jos broilerit saavat marinoitua vähintään 3 tuntia, mutta kiireessä voit toki valmistaa ruoan suoraankin.
- Valmista curry. Broilerit kannattaa paistaa kahdessa erässä. Sulata puolet voista isolla pannulla ja nostele puolet broilereista marinadista ruskistumaan pannulle. Marinadia ei tarvitse valuttaa pois, mutta sitä ei myöskään kannata kaataa kulhosta ylimääräistä pannulle. Ruskista broilereita muutama minuutti ja nostele isoon kattilaan. Sulata loput voista pannulla ja ruskista loput broilereista ja siirrä kattilaan.
- Siirrä kattila broilereineen pannun tilalle hellalevylle. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kerma, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Tarjoile butter chicken esimerkiksi keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja tuoreen korianterin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"