Suomalaiset ostavat kesällä jopa 40 prosenttia Myllyn Parhaan koko vuoden pakastepiirakkataikinoiden myynnistä. Kesällä trendaavat erityisesti marjaisat leivonnaiset, mikä selittää piirakkapohjien suosion.
Videolla: Jos haluat tehdä piirakkapohjan itse, testa supersuosittu Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Suomalaisyritys Myllyn Parhaalta kerrotaan, että peräti 40 prosenttia yrityksen valmistamista piirakkataikinoista myydään touko-elokuun välisenä aikana. Suurin myyntipiikki osuu vuosittain heinä-elokuulle.
Pakastetaikinoiden kesäsuosiota selittää luonnonantimet, jotka ovat nyt parhaimmillaan. Suomalaiset hyödyntävät taikinoita makeassa ja suolaisessa leivonnassa aina alkukesän raparperisesongista syksyn sienisatoon asti.
Britakakkua, rapaperipiirakkaa ja mustikkapiirakkaa
Kesän satokaudet heijastuvat suoraan myös eri reseptien suosioon- Nyt mansikkasesongin ollessa kuumimmillaan ylivoimaisesti haetuin resepti on kesän juhlat kruunaava britakakku mansikoilla. Hyvänä kakkosena tulee tällä hetkellä raparperipiirakka kauramurotaikinasta.
Hiljalleen aletaan jo hakea reseptejä mustikkapiirakkaan. Se on ylivoimaisesti suosituin piirakka Myllyn Parhaan verkkosivuilla. Reseptihaut ovat kiivaimmillaan mustikkapiirakkapäivän aikoihin 6. elokuuta.
Vaikka mustikka on monipuolinen herkku, niin 70 prosenttia kaikista mustikkahauista kohdistuu Myllyn Parhaan mukaan juuri piirakoihin. Vuonna 2018 yrityksen tekemän kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa tekee piirakan mieluiten murotaikinapohjaan, vajaa kolmannes pullataikinaan.
Kurkkaa myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
Lähde: Myllyn Paras