Julkaistu
Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.
Ainekset
- 1 kg lohta
- 50 g karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 3–6 vartta tilliä
- 3 rouhaisua valkopippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:
- Kuivaa lohifile huolella.
- Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
- Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
- Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
- Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
- Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
- Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.
Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa