Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen maailman paras graavilohi

0:27img
Harri Syrjänen näyttää, kuinka kala graavataan.
Julkaistu 22.12.2021 15:33

MTV LIFESTYLE

Joulupöydän kuningas, graavilohi, valmistuu tällä Harri Syrjäsen reseptillä. Videolla Syrjänen näyttää, kuinka graavaus tapahtuu.

Ainekset

  • 1 kg lohta
  • 50 g karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3–6 vartta tilliä
  • 3 rouhaisua valkopippuria

Valmistusohje

Näin valmistuu täydellinen graavilohi Harri Syrjäsen tyyliin:

  1. Kuivaa lohifile huolella.
  2. Ripottele ensin noin 10 grammaa suolaa nahkapuolelle.
  3. Käännä lohi ja ripottele loput suolat päälle.
  4. Lisää pintaan vielä sokeri ja valkopippuri.
  5. Rutistele tillin oksat käsillä ja levitä pintaan.
  6. Kääri lohi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon.
  7. Laita fileen päälle ruokalautanen painoksi ja laita jääkaapin kylmimpään osaan. Graavilohen tulee olla jääkaapissa lihapuoli ylöspäin. Valmistumisaika 48 h.

Harri Syrjänen lupaa, että tällä reseptillä tulee paras graavi, jonka olet ikinä tehnyt!

Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi