Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, asiasta ei kannata huolestua – päinvastoin. Kuoren nihkeys on nimittäin merkki siitä, että käsissäsi on erittäin tuore kananmuna.
Videon vinkillä selvität hetkessä, onko kananmuna kypsä vai raaka.
Keitetyn kananmunan kuorimisen luulisi olevan melko yksinkertaista puuhaa, mutta aina homma ei hoidu yhtä kätevästi kuin toivoisi. Joskus kuori ei meinaa irrota valkuaisesta millään, jonka seurauksena käsiisi saattaa jäädä pelkkä keltuainen.
Ilmiö on yleinen, mutta mistä se oikein johtuu?
LUE MYÖS: Kananmunat säilyvät jopa kuukausia – kunhan et tee tätä yleistä virhettä
Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, tällöin kyseessä on erittäin tuore kananmuna. Tuoreen munan ja kuoren välissä oleva kalvo on vielä sitkeä, mistä johtuen kuorenpalaset eivät lähde helposti irti.
Kananmuna onkin parhaimmillaan keitettäessä vasta reilun viikon kuluttua muninnasta.
Lähde: Munax