Varoitus! Tämä keittoresepti saattaa koukuttaa ja aiheuttaa matkakuumeen
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti ruokablogissaan herkullisen vietnamilaisen pho-keiton uutuuskeittokirjan ohjeella.
Pho on vietnamilainen perinneruoka, jota voi varioida monenlaiseen makuun sopivaksi. Joukkoon voi lisätä nuudeleita tai keiton voi myös valmistaa täysin kasvispohjaisesti.
Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kokeili trendikästä keittoa Hannan soppa -blogin Hanna Hurtan syksyllä 2017 julkaistun Kasvis-keittokirjan ohjeella.
– Valitsin postattavaksi pho-keiton, joka tuntuu olevan Hannan lempiruokia. Siksi sen oli oltava hyvä. Pho on täysillä vedettynä taidetta, mutta sen saa mahtumaan helposti arkeen kasvisversiona. Selkeitä, raikkaita makuja ja lämpöä talven pakkasilloille. Toimii tosin yhtä lailla keskikesällä. Ja on muuten vegaani, Kinnunen kirjoittaa.
Pho-keiton makumaailma vie taatusti mennessään ja saattaa aiheuttaa myös vakavaa matkakuumetta Aasian aurinkoon.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"