Italialainen pannuleipä piadina sopii vaikka retkievääksi, vinkkaa kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin juhannusviikolla astetta parempia eväsleipiä. Viiden jälkeen pyysi kolmelta tunnetulta ravintolakokilta vinkit retkelle sopiviin leipiin.
Lue myös: Puikula-ruisleipä muuttui yllättäen
Piadina-pannuleipä paistuu muutamassa minuutissa
Kokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä demonstroi yhdessä keittiöpäällikkö Kalle Tannerin kanssa, miten helppoa on italialaisen piadina-leivän valmistaminen.
Piadina on italialainen pannulla paistettava leipä, niin sanottu flatbread. Terävä ylistää leipää todella helpoksi ja monikäyttöiseksi.
– Piadina-leipä on vähän niin kuin pizzan kaltainen. Raaka-aineet ovat niin simppelit kuin vesi, vehnäjauhot, ihra ja suola. Ihrankin voi korvata oliiviöljyllä, Terävä vinkkasi.
Osa lisää taikinaan myös hieman leivinjauhetta, mutta tämäkään ei ole pakollista.
Leivän voi tehdä kotona valmiiksi tai sitten paistaa retkellä esimerkiksi trangialla. Täytteiden kanssa voi olla luova. Kalle Tanner suosittelee kokeilemaan esimerkiksi perinteistä italialaista yhdistelmää, burrataa, mortadella-leikkelettä ja pistaasipähkinää.
Lue myös: Palkittu perunarieska halutaan EU:n nimisuojalistalle
Piadina-leivät
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikinaa noin viiden minuutin ajan, kunnes se on kimmoisa taikinapallo (lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina ei tunnu irtoavan kulhosta)
Anna taikinan levähtää hetki liinan alla.
Jaa taikina 4–6 palloksi, riippuen siitä kuinka isoja leipiä olet tekemässä. Kauli jauhoitetulla alustalla litteiksi lätyiksi.
Paista pannulla (ilman rasvaa) keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
Katso video: Näin valmistuu piadina ja kaksi muuta herkkuleipää
7:36Kolmen kokin vinkit retkileipiin.