Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aasialaiset vegetuutit hapanimelädipillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet salaattikimput ovat niin kauniita! Vaatii hieman harjoitusta, ennen kuin ne osaa kääriä kokoon kauniisti. Vieraiden ihailu on kuitenkin vaivan väärtti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.

Neljälle

  • 12 riisipaperia
  • 1 ¼ dl suikaloitua porkkanaa
  • 1 ¼ dl suikaloitua, raakaa punajuurta
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
  • 1/3 tuoreita thaibasilikan lehtiä
  • 2 ½ dl ohuita salaatinversoja
  • 125 g enoki-sieniä

Dippikastike

  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl ananasmehua

Valmistusohje

1. Dippikastike: Sekoita limemehu, chilikastike ja ananasmehu. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja punajuuri. Laita punajuurisuikaleet kylmään veteen hetkeksi ja valuta ne sitten talouspaperilla, näin ne eivät värjää muita aineksia. Irrota mintun ja basilikan lehdet.

3. Kostuta riisipaperit, muutama kerrallaan, lämpimässä vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Laita pieni kasa salaatinversoja, porkkanaa, punajuurta ja sieniä jokaiselle arkille sekä minttua ja basilikaa. Taittele ja kääri tuuteiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike