Nuudelisalaatti
Nopeaa ja uskomattoman helppoa! Voit käyttää salaattiin lähes mitä tahansa kasviksia, ohjeen ainekset ovat vain esimerkkejä. Nuudelisalaatin voit tarjoa lämpimänä, kylmänä tai hieman jäähtyneenä. Ainesten määrän voi myös kaksinkertaistaa, jolloin salaatti sopii myös noutopöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 4 annosta munanuudeleita
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- 250 g minimaissia
- ½ kesäkurpitsa
- ½ punainen paprika
- öljyä paistamiseen
Kastike
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 tippaa seesamiöljyä
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita makea chilikastike, soija ja inkivääriraaste. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
2. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkana. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika suikaleiksi ja kuullota yhdessä minimaissin kanssa öljyssä.
3. Sekoita nuudelit, kasvissuikaleet ja kastike. Ripottele päälle seesamiöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi