Nuudelisalaatti

Nopeaa ja uskomattoman helppoa! Voit käyttää salaattiin lähes mitä tahansa kasviksia, ohjeen ainekset ovat vain esimerkkejä. Nuudelisalaatin voit tarjoa lämpimänä, kylmänä tai hieman jäähtyneenä. Ainesten määrän voi myös kaksinkertaistaa, jolloin salaatti sopii myös noutopöytään.

4 annosta

  • 4 annosta munanuudeleita
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 250 g minimaissia
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ punainen paprika
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 tippaa seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita makea chilikastike, soija ja inkivääriraaste. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet.

2. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkana. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika suikaleiksi ja kuullota yhdessä minimaissin kanssa öljyssä.

3. Sekoita nuudelit, kasvissuikaleet ja kastike. Ripottele päälle seesamiöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!