Villiriisisalaattia ja valkoisia porkkanoita
Tämä herkullinen salaatti sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Voit myös tarjoilla sen seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl villiriisiä
- 2 appelsiinia
- 2 valkoista porkkanaa
- ½ punasipuli
- 50 g sokeriherneitä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl dijonsinappia
- ½ dl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ punainen paprika
Valmistusohje
1. Keitä riisi pehmeäksi. Fileoi appelsiinit ja säästä mehu. Kuori porkkanat, suikaloi ne ja keitä pehmeiksi. Suikaloi punasipuli ja sokeriherneet.
2. Kastike: Sekoita appelsiinimehu, viinietikka, sinappi ja öljy ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää hunaja, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita kastikkeeseen.
3. Sekoita riisi ja puolet kastikkeesta sen vielä ollessa lämmintä. Anna vetäytyä kunnes seos on jäähtynyt. Lisää appelsiinilohkot, porkkana, punasipuli ja sokeriherneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka