Villiriisisalaattia ja valkoisia porkkanoita
Tämä herkullinen salaatti sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Voit myös tarjoilla sen seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl villiriisiä
- 2 appelsiinia
- 2 valkoista porkkanaa
- ½ punasipuli
- 50 g sokeriherneitä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl dijonsinappia
- ½ dl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ punainen paprika
Valmistusohje
1. Keitä riisi pehmeäksi. Fileoi appelsiinit ja säästä mehu. Kuori porkkanat, suikaloi ne ja keitä pehmeiksi. Suikaloi punasipuli ja sokeriherneet.
2. Kastike: Sekoita appelsiinimehu, viinietikka, sinappi ja öljy ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää hunaja, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita kastikkeeseen.
3. Sekoita riisi ja puolet kastikkeesta sen vielä ollessa lämmintä. Anna vetäytyä kunnes seos on jäähtynyt. Lisää appelsiinilohkot, porkkana, punasipuli ja sokeriherneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta