Villiriisisalaattia ja valkoisia porkkanoita

Tämä herkullinen salaatti sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Voit myös tarjoilla sen seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 2 dl villiriisiä
  • 2 appelsiinia
  • 2 valkoista porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • 50 g sokeriherneitä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ punainen paprika

Valmistusohje

1. Keitä riisi pehmeäksi. Fileoi appelsiinit ja säästä mehu. Kuori porkkanat, suikaloi ne ja keitä pehmeiksi. Suikaloi punasipuli ja sokeriherneet.

2. Kastike: Sekoita appelsiinimehu, viinietikka, sinappi ja öljy ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää hunaja, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita kastikkeeseen.

3. Sekoita riisi ja puolet kastikkeesta sen vielä ollessa lämmintä. Anna vetäytyä kunnes seos on jäähtynyt. Lisää appelsiinilohkot, porkkana, punasipuli ja sokeriherneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!