Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tonnikalaa lime-inkiväärikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tonnikala on täydellistä lounasruokaa. Tässä se valmistetaan korianterin, limen ja inkiväärin kera. Tuoreet, höyrytetyt vihannekset sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta tuoretta tonnikalaa à 175 g
  • 100 g tuoretta korianteria
  • 3 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl limemehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kurkumaa

Tarjoiluun

  • tuoreita, höyrytettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita korianteri, inkivääri ja valkosipuli massaksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää hieman vettä jos massa on liian paksua. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja kurkuma, lisää massaan.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita tonnikalat vuokaan. Levitä maustemassa tonnikalan päälle, laita päälle alumiinifoliota ja paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kalaviipaleet ovat läpikypsiä. Tarjoile tuoreiden, höyrytettyjen vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala