Tonnikalaa lime-inkiväärikastikkeessa

Tonnikala on täydellistä lounasruokaa. Tässä se valmistetaan korianterin, limen ja inkiväärin kera. Tuoreet, höyrytetyt vihannekset sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta tuoretta tonnikalaa à 175 g
  • 100 g tuoretta korianteria
  • 3 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl limemehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kurkumaa

Tarjoiluun

  • tuoreita, höyrytettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita korianteri, inkivääri ja valkosipuli massaksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää hieman vettä jos massa on liian paksua. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja kurkuma, lisää massaan.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita tonnikalat vuokaan. Levitä maustemassa tonnikalan päälle, laita päälle alumiinifoliota ja paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kalaviipaleet ovat läpikypsiä. Tarjoile tuoreiden, höyrytettyjen vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!