Tonnikalaa lime-inkiväärikastikkeessa
Tonnikala on täydellistä lounasruokaa. Tässä se valmistetaan korianterin, limen ja inkiväärin kera. Tuoreet, höyrytetyt vihannekset sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta tuoretta tonnikalaa à 175 g
- 100 g tuoretta korianteria
- 3 rkl tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl limemehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kurkumaa
Tarjoiluun
- tuoreita, höyrytettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi inkivääri. Sekoita korianteri, inkivääri ja valkosipuli massaksi esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää hieman vettä jos massa on liian paksua. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja kurkuma, lisää massaan.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita tonnikalat vuokaan. Levitä maustemassa tonnikalan päälle, laita päälle alumiinifoliota ja paista uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kalaviipaleet ovat läpikypsiä. Tarjoile tuoreiden, höyrytettyjen vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku