Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punajuurisalaatti appelsiinien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirpeän raikas salaatti sopii vaikka joulupöytään. Joulunalusaikaan joka kauppa on pullollaan sekä appelsiineja että punajuuria, mikset yhdistäisi niitä? Inkiväärinmakuinen kastike tekee terää.

6-8 hengelle

  • 3/4 kg tuoreita punajuuria
  • 3 appelsiinia
  • 100 g kurttulehti- tai savoijinkaalia
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Keitä punajuuria kuorineen 20-40 minuuttia riippuen niiden koosta. Kokeile tikulla, milloin punajuuret tuntuvat pehmeiltä. Huuhtele juurekset kylmällä vedellä ja hiero kuoret irti. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja poista viipaleista kalvot. Suikaloi kaali. Kerrostele punajuurilohkoja, kaalisuikaleita ja appelsiiniviipaleita tarjoilukulhoon. Mausta kerrosten välit. Rouhi pähkinät ja sirottele päälle.

3. Kastike: Sekoita yhteen kermaviili, inkivääri ja suola. Lusikoi kastike salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti