Salaatti tuoreista punajuurista ja fetasta

Punajuuria ja fetajuustoa! Täydellinen makujen ja värien yhdistelmä. Punajuurten makeus ja fetajuuston suolaisuus on ”match made in heaven”! Tarjoile maukkaan kastikkeen kanssa, johon tulee rapeiden pinjansiementen suolaisuutta ja makeutta. Tämä on hyvä valinta alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Neljälle

  • 4-6 punajuurta
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 1 punasipuli
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 l vihreitä salaatinlehtiä

Hunajakastike

  • 1 ½ tl dijoninsinappia
  • 1 ½ tl hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista punajuuret ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä, n. 30 minuuttia.

2. Paahda sillä aikaa pinjansiemenet uunissa, grillivastuksen alla tai kuivassa paistinpannussa.

3. Vatkaa kokoon kastike, suikaloi sipuli, paloittele juusto.

4. Anna punajuurten jäähtyä hieman ja kuori ne sitten. Viipaloi ohuesti ja asettele vadille tai neljälle lautaselle.

5. Koristele juustolla, pinjansiemenillä, sipulilla ja salaatilla. Lusikoi päälle kastike ja tarjoile. Kiepauta mielellään myllystä hieman mustapippuria annosten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!