Afrikkalainen banaanikakku

Tämä on mehukas ja maukas kakku kaikille banaaninystäville. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Kymmenelle

  • 4 keskikokoista banaania
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • vuoka, halkaisijaltaan 23 cm
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Muussaa banaanit ja lisää taikinaan.

2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.

3. Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele niin että jauhot tarttuvat myös reunoille. Kaada taikina vuokaan.

4. Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!