Nimestään huolimatta tämä on mehukas, hyvin säilyvä ja pehmeä kakku. Konjakki antaa mukavaa lisämakua. Paloittele ohuiksi viipaleiksi.

1 kakkuun

  • 250 g voita
  • 3 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ rkl konjakkia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, työstä mukaan munat yksi kerrallaan.

3. Lisää konjakki, vanilja ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

4. Kaada taikina vuokaan, paista juuri uunin keskitason alapuolella n. 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku