Hiekkakakku
Nimestään huolimatta tämä on mehukas, hyvin säilyvä ja pehmeä kakku. Konjakki antaa mukavaa lisämakua. Paloittele ohuiksi viipaleiksi.
1 kakkuun
- 250 g voita
- 3 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ rkl konjakkia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- vajaa 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, työstä mukaan munat yksi kerrallaan.
3. Lisää konjakki, vanilja ja viimeiseksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
4. Kaada taikina vuokaan, paista juuri uunin keskitason alapuolella n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku