Pariisinsalaatti
Tähän ruokaisaan salaattiin törmää usein Pariisin lähiseudun ravintoloissa. Yleensä se tarjotaan alkuruokana, mutta se sopii myös kevyeksi kesälounaaksi aurinkovarjon alle. Tästä ohjeesta riittää lounaaksi.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 250 g tuoreita herkkusieniä
- 250 g keittokinkkua
- 175-200 g emmentaljuustoa
- 4 tomaattia
- jäävuorisalaattia
- 1 pieni persiljanippu
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
- ½ tl kuivattua rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita sinappi ja viinietikka ja lisää öljy pienissä erissä. Mausta rakuunalla, ripauksella suolaa ja vastajauhetulla mustapippurilla.
2. Puhdista herkkusienet ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita varovasti. Annaa maustua 20 minuuttia. Leikkaa kinkku reiluiksi suikaleiksi ja kuutioi tai suikaloi juusto kinkun tavoin. Jaa salaatti neljään osaan, poista kanta ja leikkaa osat poikkisuunnassa sentin suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja.
3. Jos halua salaattiin miedon valkosipulin tuoksun, kuori valkosipulinkynsi ja hieno sillä salaattikulhoa. Sekoita kulhossa kaikki ainekset tomaatti ja persiljaa lukuun ottamatta. Koristele annos tomaattilohkoilla ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka