Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Caesarsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Amerikkalainen suosikkisalaatti, josta on tullut erittäin suosittua myös Suomessa. Jos haluat jalostaa sitä hieman, tarjoile mielellään kylmäsavulohiviipaleen, tai vaikkapa ilmakuivatun kinkun kera.

Neljälle

  • 2 ruukkua roomansalaattia
  • pari vaaleaa leipäviipaletta
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 sardellia tai anjovisfileetä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja pienenpienellä nokareella puristettua valkosipulia. Valuta talouspaperilla.

2. Keitä kananmunaa 2 minuuttia. Riko muna ja koverra sisältö lusikalla suoraan tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset paitsi öljy ja juusto. Soseuta kaikki ja lisää öljy varovaisesti.

3. Raasta juusto hienoksi.

4. Sekoita juustoraastetta, kastiketta ja salaatinlehtiä. Asettele lautaselle, koristele leipäkrutongein.

Tuoreimmat aiheesta

Caesarsalaatti