Caesarsalaatti
Amerikkalainen suosikkisalaatti, josta on tullut erittäin suosittua myös Suomessa. Jos haluat jalostaa sitä hieman, tarjoile mielellään kylmäsavulohiviipaleen, tai vaikkapa ilmakuivatun kinkun kera.
Neljälle
- 2 ruukkua roomansalaattia
- pari vaaleaa leipäviipaletta
- 1 kananmuna
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3 sardellia tai anjovisfileetä
- 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 1 dl öljyä
- 1 dl vastaraastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja pippuria
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne rapeiksi voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla, pippurilla ja pienenpienellä nokareella puristettua valkosipulia. Valuta talouspaperilla.
2. Keitä kananmunaa 2 minuuttia. Riko muna ja koverra sisältö lusikalla suoraan tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset paitsi öljy ja juusto. Soseuta kaikki ja lisää öljy varovaisesti.
3. Raasta juusto hienoksi.
4. Sekoita juustoraastetta, kastiketta ja salaatinlehtiä. Asettele lautaselle, koristele leipäkrutongein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka