Paahtopaistisalaatti guacamolen kera

Marinoi paahtopaisti vinaigrettella ja tarjoile guacamolen kera. Tämä on täydellinen aloitus päivälliselle.

Neljälle

  • 350 g sisältä vaaleanpunaista, viipaloitua paahtopaistia
  • salaatinlehtiä sesongin mukaan
  • ½ punasipuli

Kastike

  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 8 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hieman tuoreita yrttejä

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 1 sitruunanlohko
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl tacokastiketta

Valmistusohje

1. Suikaloi salaatinlehdet ja asettele pediksi neljälle lautaselle. Suikaloi paahtopaisti ja laita suikaleet salaattipedeille. Kuori ja viipaloi sipuli, lisää lautasille.

2. Guacamole: Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha ja muussaa se. Purista päälle sitruuna. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita tacokastike mukaan.

3. Sekoita viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri vinaigrettekastikkeeksi. Kaada vinaigrette paahtopaistisalaatille juuri ennen tarjoilua. Tarjoile guacamolen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.