Paahtopaistisalaatti guacamolen kera
Marinoi paahtopaisti vinaigrettella ja tarjoile guacamolen kera. Tämä on täydellinen aloitus päivälliselle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 350 g sisältä vaaleanpunaista, viipaloitua paahtopaistia
- salaatinlehtiä sesongin mukaan
- ½ punasipuli
Kastike
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 8 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hieman tuoreita yrttejä
Guacamole
- 2 avokadoa
- 1 sitruunanlohko
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl tacokastiketta
Valmistusohje
1. Suikaloi salaatinlehdet ja asettele pediksi neljälle lautaselle. Suikaloi paahtopaisti ja laita suikaleet salaattipedeille. Kuori ja viipaloi sipuli, lisää lautasille.
2. Guacamole: Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha ja muussaa se. Purista päälle sitruuna. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita tacokastike mukaan.
3. Sekoita viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri vinaigrettekastikkeeksi. Kaada vinaigrette paahtopaistisalaatille juuri ennen tarjoilua. Tarjoile guacamolen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka