Melonisalaattia ja vuohenjuustoa
Julkaistu
Tämä on herkullinen lisuke, joka sopii mainiosti grilliruoan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kevyt
Neljälle
- 800 g hunajamelonia
- 800 g vesimelonia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl limemehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ tl kuivattua minttua
- 50 g vuohenjuustoa
Leipäkrutongit
- 4 viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa leipää
- 30 g voita
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi. Paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi, ripottele päälle hiutalesuolaa.
2. Halkaise hunajameloni ja poista siemenet. Poista vesimelonista siemenet. Ota meloneista pieniä palloja palloraudalla ja laita ne kulhoon.
3. Sekoita öljy, limemehu, suola, pippuri ja minttu ja kaada kastike melonikuulien päälle. Ripottele päälle krutonkeja ja höylää päälle vuohenjuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku