Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Melonisalaattia ja vuohenjuustoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen lisuke, joka sopii mainiosti grilliruoan kera.

Neljälle

  • 800 g hunajamelonia
  • 800 g vesimelonia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl limemehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua minttua
  • 50 g vuohenjuustoa

Leipäkrutongit

  • 4 viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa leipää
  • 30 g voita
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi. Paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi, ripottele päälle hiutalesuolaa.

2. Halkaise hunajameloni ja poista siemenet. Poista vesimelonista siemenet. Ota meloneista pieniä palloja palloraudalla ja laita ne kulhoon.

3. Sekoita öljy, limemehu, suola, pippuri ja minttu ja kaada kastike melonikuulien päälle. Ripottele päälle krutonkeja ja höylää päälle vuohenjuustoa.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti