Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suolainen aloitus aterialle sopii hyvin. Tässä on pieni, raikas salaatti tonnikalan ja anjovisfileiden kera.

Neljälle

  • 1 prk tonnikalaa
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tomaatti
  • 200 g haricot verts (vihreitä papuja)
  • 8 mustaa oliivia
  • ½ purjo
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 4 salaatinlehteä

Kastike

  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa mukaan öljy.

2. Keitä pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Viipaloi tomaatti puolikuiksi ja poista kovat osat. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat.

3. Laita salaattia, papuja ja tomaatteja neljälle lautaselle ja laita päälle kastiketta. Asettele tonnikalaa kastikkeen päälle ja päällimmäiseksi rullalle kääritty anjovisfilee, jonka täytteeksi olet laittanut kapriksia. Koristele munanlohkoilla, oliiveilla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalasalaatti