Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksella
Suolainen aloitus aterialle sopii hyvin. Tässä on pieni, raikas salaatti tonnikalan ja anjovisfileiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk tonnikalaa
- 4 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
- 1 tomaatti
- 200 g haricot verts (vihreitä papuja)
- 8 mustaa oliivia
- ½ purjo
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 salaatinlehteä
Kastike
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa mukaan öljy.
2. Keitä pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Viipaloi tomaatti puolikuiksi ja poista kovat osat. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat.
3. Laita salaattia, papuja ja tomaatteja neljälle lautaselle ja laita päälle kastiketta. Asettele tonnikalaa kastikkeen päälle ja päällimmäiseksi rullalle kääritty anjovisfilee, jonka täytteeksi olet laittanut kapriksia. Koristele munanlohkoilla, oliiveilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa