Alkuruokasalaatti tonnikalalla ja anjoviksella
Suolainen aloitus aterialle sopii hyvin. Tässä on pieni, raikas salaatti tonnikalan ja anjovisfileiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk tonnikalaa
- 4 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
- 1 tomaatti
- 200 g haricot verts (vihreitä papuja)
- 8 mustaa oliivia
- ½ purjo
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 salaatinlehteä
Kastike
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa mukaan öljy.
2. Keitä pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Viipaloi tomaatti puolikuiksi ja poista kovat osat. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat.
3. Laita salaattia, papuja ja tomaatteja neljälle lautaselle ja laita päälle kastiketta. Asettele tonnikalaa kastikkeen päälle ja päällimmäiseksi rullalle kääritty anjovisfilee, jonka täytteeksi olet laittanut kapriksia. Koristele munanlohkoilla, oliiveilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka