Haalea lohisalaatti

Tämä kasvis-lohisalaatti on ihanan raikas! Kokeile herkullista reseptiä.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 tomaattia
  • 200 g kurkkua
  • 10 retiisiä
  • 200 g kukkakaalia
  • erilaisia lehtivihreitä

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl öljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kasvikset. Lohko tomaatit, viipaloi kurkku ja retiisi, jaa kukkakaali kimpuiksi.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset ja vinaigrette kulhossa.

3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla, paista nopeasti öljy-voiseoksessa. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, laita päälle vihannessekoitusta ja asettele lohiviipaleet päällimmäiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!