Haalea lohisalaatti
Tämä kasvis-lohisalaatti on ihanan raikas! Kokeile herkullista reseptiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 tomaattia
- 200 g kurkkua
- 10 retiisiä
- 200 g kukkakaalia
- erilaisia lehtivihreitä
Vinaigrette
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 5 rkl öljyä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kasvikset. Lohko tomaatit, viipaloi kurkku ja retiisi, jaa kukkakaali kimpuiksi.
2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset ja vinaigrette kulhossa.
3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla, paista nopeasti öljy-voiseoksessa. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, laita päälle vihannessekoitusta ja asettele lohiviipaleet päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi