Haalea lohisalaatti
Tämä kasvis-lohisalaatti on ihanan raikas! Kokeile herkullista reseptiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 tomaattia
- 200 g kurkkua
- 10 retiisiä
- 200 g kukkakaalia
- erilaisia lehtivihreitä
Vinaigrette
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 5 rkl öljyä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kasvikset. Lohko tomaatit, viipaloi kurkku ja retiisi, jaa kukkakaali kimpuiksi.
2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset ja vinaigrette kulhossa.
3. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla, paista nopeasti öljy-voiseoksessa. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille, laita päälle vihannessekoitusta ja asettele lohiviipaleet päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa