Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisisalaatti ja makea punasipulivinegretti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 dl riisiä
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk maissia
  • kourallinen kapriksia
  • 3 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 1 purjo

Makea vinegretti

  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ½ – 2 dl öljyä

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Poista tomaatista ja kurkusta malto, leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjosta ohuita renkaita. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Valmista vinegretti sekoittamalla punasipuli, punaviinietikka ja sokeri, anna seistä hetki. Lisää joukkoon loput vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon, tarkista maku.

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalasalaatti