Riisisalaatti ja makea punasipulivinegretti

Ainekset

  • 2 dl riisiä
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk maissia
  • kourallinen kapriksia
  • 3 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 1 purjo

Makea vinegretti

  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ½ – 2 dl öljyä

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Poista tomaatista ja kurkusta malto, leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjosta ohuita renkaita. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Valmista vinegretti sekoittamalla punasipuli, punaviinietikka ja sokeri, anna seistä hetki. Lisää joukkoon loput vinegretin ainekset. Sekoita kastike salaatin joukkoon, tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!