Klassinen Niçoisesalaatti

...tai Nizzansalaatti, joka on saanut nimensä ranskalaisesta Nizzan kaupungista. Salaattiin kuuluu aina tonnikalaa, anjovista, kananmunia ja kapriksia.

Neljälle

  • 250 g jäävuorisalaattia
  • 1 prk tonnikalaa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 tomaatti
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 4 cm kurkkua
  • paprikoita eri väreissä
  • 4 retiisiä
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 mustaa oliivia
  • kapriksia

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja suikaloi salaatti. Kaada tonnikalasta vesi tai öljy pois ja jaa se paloiksi.

2. Leikkaa retiiseistä kukkia. Lohko keitetyt munat. Poista tomaatista siemenet ja suikaloi, suikaloi paprika, kuori kurkku ja poista siitä siemenet, suikaloi. Suikaloi myös selleri.

3. Asettele salaattia, selleriä, kurkkua, tomaattia ja paprikaa lautasille. Laita päälle munanlohkoja ja tonnikalaa, koristele retiiseillä ja kapriksilla. Kääri anjovikset rulliksi ja laita niiden keskelle oliivit, aseta annosten päälle.

4. Vatkaa kastike ja annostele annosten päälle tarjoillessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.