Amerikkalainen sinihomejuusto-pekonihampurilainen
Perjantaina herkutellaan! Chef´n perustaja David Holcombin erinomainen resepti hampurilaisen valmistamiseen.
Ainekset 24ään hampurilaiseen
- 1,8 kg jauhelihaa
- 1 punasipuli
- 220g sinihomejuustoa
- 12 siivua pekonia
- jääsalaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 24 pientä hampurilaissämpylää (mini-koko)
- sinappia
- majoneesia
- ketsuppia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Levitä oliiviöljyä parilalle tai pannulle, lämmitä grilli tai vaihtoehtoisesti pannu.
Sekoita suuressa kulhossa jauheliha, hienonnettu punasipuli ja pippuri. Sekoita käsin ainesosat sekaisin. Tee 48 ohutta pihviä ja tee pihvin keskelle pieni kuoppa, johon lisäät sinihomejuustopalan. Sen jälkeen aseta toinen pihvi ensimmäisen päälle ja painele reunat yhteen. Katso, että juusto peittyy kokonaan. Lisää suolaa ja pippuria molemmille puolille.
Jos valmistat pihvit grillissä niin sivele hieman oliiviöljyä pihvien päälle. Pannulla paistaessa lisää 1,5 rkl oliiviöljyä pannulle ja paista pihvejä noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Liha on kypsää noin 70-asteisena. Käännä pihvit varovasti, jotta pinta ei mene rikki ja juusto pääse valumaan ulos.
Paahda sämpylät. Aseta jäävuorisalaatti sämpylän pohjalle, lisää majoneesi, pihvi, pekoni ja sämpylän kansi. Tarjoile heti.
Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"