Juustopurilainen
Hampurilaisista on tullut nykyajan arkiruokaa. Maukkaan hampurilaisen salaisuus on laadukkaat raaka-aineet. Käytä hyvää naudanlihaa, johon ei saa sekoittaa mitään muuta. Tarjoile lisänä lohkoperunoita tai ranskalaisia.
4 annosta
- 800 g naudan jauhelihaa
- 4 hampurilaissämpylää
- 4 viipaletta cheddarjuustoa
- ruokaöljyä voiteluun
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 4 pientä suolakurkkua
- 4 pihvitomaattia
- 2 sipulia
- 1 pieni kerä jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uunin grillivastus 300 asteeseen. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Voitele pihvit öljyllä, nosta ne kuumalle pannulle ja paista tai grillaa viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä pihvit, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, aseta päälle juustoviipaleet ja paista pihvejä toiset viisi minuuttia.
2. Leikkaa hampurilaissämpylät kahtia ja lämmitä ne leikkuupinta ylöspäin uunin yläosassa muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on kevyesti paahtunut.
3. Aseta pihvit lämpimille leiville. Tarjoile lisänä suolakurkkua, tomaattiviipaleita, sipulirenkaita, salaattia sekä ranskalaisia tai lohkoperunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa