Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustopurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hampurilaisista on tullut nykyajan arkiruokaa. Maukkaan hampurilaisen salaisuus on laadukkaat raaka-aineet. Käytä hyvää naudanlihaa, johon ei saa sekoittaa mitään muuta. Tarjoile lisänä lohkoperunoita tai ranskalaisia.

4 annosta

  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • ruokaöljyä voiteluun
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 4 pientä suolakurkkua
  • 4 pihvitomaattia
  • 2 sipulia
  • 1 pieni kerä jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uunin grillivastus 300 asteeseen. Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Voitele pihvit öljyllä, nosta ne kuumalle pannulle ja paista tai grillaa viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä pihvit, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, aseta päälle juustoviipaleet ja paista pihvejä toiset viisi minuuttia.

2. Leikkaa hampurilaissämpylät kahtia ja lämmitä ne leikkuupinta ylöspäin uunin yläosassa muutaman minuutin ajan, kunnes pinta on kevyesti paahtunut.

3. Aseta pihvit lämpimille leiville. Tarjoile lisänä suolakurkkua, tomaattiviipaleita, sipulirenkaita, salaattia sekä ranskalaisia tai lohkoperunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen