Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sonnyn hampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä hampurilaiset ovat vahvojen makujan ystäville, sanoo innokas kotikokki Sonny. Hän tarjoilee näitä mielellään kavereilleen. Sonny on vannoutunut painontarkkailija, joten näitä hampurilaisia laihduttajakin voi syödä hyvällä omallatunnolla.

4 hengelle

  • 600 g jauhelihaa
  • 1/2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl grillimaustetta
  • 1 maustemitta rakuunaa
  • 1 valkosipulin kynsi

Tarjoiluun

  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • 4 isoa salaatinlehteä
  • hampurilaiskastiketta
  • tomaattiketsuppia
  • sinappia
  • keltasipulia
  • punasipulia

Valmistusohje

1. Levitä koko jauheliha esim. uunipellille tai työlaudalle. Levitä lihan päälle mausteet, myös murskattu valkosipulin kynsi. Kääri jauheliha rullalle ja vaivaa taikinaa käsin, niin että mausteet sekoittuvat siihen kunnolla. Pyörittele taikina pitkoksi ja leikkaa se neljään osaan, jotka muotoilet suuriksi, ohuiksi pihveiksi.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Grillaa tai paista pannulla pihvejä, kunnes lihaneste alkaa pisaroida yläpinnalla, jolloin on aika kääntää pihvit ja paistaa toinen puoli.

3. Halkaise sämpylät ja lämmitä uunissa tai mikrossa. Aseta sämpylöiden pohja- ja kansiosat leikkuupinta ylöspäin. Jaa salaatinlehdet ja hampurilaiskastike pohjille ja ketsuppi, sinappi sekä sipulirenkaat kansiosille.

4. Siirrä pihvit sämpyläpohjille, kokoa hampurilaiset ja nauti.

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen