Briepurilainen
Brie ja chutney muodostavat maukkaan yhdistelmän, jossa pehmeä kermaisuus kohtaa makean voimakkuuden. Huomasimme, että tämä herkku vain paranee hampurilaisen lisukkeena. Jos sinulla ei ole brietä, myös muut juustot sopivat tähän hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 8 viipaletta briejuustoa
- 1 sipuli
- 4 rkl mango chutneyta
- salaattia
- 4 hampurilaissämpylää
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha notkeaksi taikinaksi suolan ja pippurin kanssa. Muotoile neljä pihviä ja grillaa niitä noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta.
2 Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Halkaise hampurilaissämpylät ja pane alaosa lautaselle. Lisää leivän päälle salaatinlehtiä, sipulia, vastagrillattu hampurilaispihvi, briejuustoviipale ja ruokalusikallinen mango chutneyta. Pane päällimmäiseksi leivän kansi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"