Briepurilainen
Brie ja chutney muodostavat maukkaan yhdistelmän, jossa pehmeä kermaisuus kohtaa makean voimakkuuden. Huomasimme, että tämä herkku vain paranee hampurilaisen lisukkeena. Jos sinulla ei ole brietä, myös muut juustot sopivat tähän hyvin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 8 viipaletta briejuustoa
- 1 sipuli
- 4 rkl mango chutneyta
- salaattia
- 4 hampurilaissämpylää
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha notkeaksi taikinaksi suolan ja pippurin kanssa. Muotoile neljä pihviä ja grillaa niitä noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta.
2 Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Halkaise hampurilaissämpylät ja pane alaosa lautaselle. Lisää leivän päälle salaatinlehtiä, sipulia, vastagrillattu hampurilaispihvi, briejuustoviipale ja ruokalusikallinen mango chutneyta. Pane päällimmäiseksi leivän kansi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi