Anjovislaatikko kapriksilla
Herkullinen lounaslaatikko, jossa maistuvat sekä hillosipuli että kaprikset. Laatikko on maukasta myös kylmänä.
Neljälle-kuudelle
- 8 keitettyä perunaa, viipaleina
- 1 prk anjovisfileitä, 125 g
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl sinapinsiemeniä, murskattuina
- 1 pieni lasillinen hillosipuleita
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 rkl kapriksia
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita perunat uunivuokaan, lisää anjovikset.
2. Hienonna hillosipulit karkeasti ja lisää vuokaan. Vatkaa kerma, sekoita siihen sinappi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja höylää päälle hieman voita. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.
3. Ripottele päälle kapriksia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"