Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Anjovislaatikko kapriksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen lounaslaatikko, jossa maistuvat sekä hillosipuli että kaprikset. Laatikko on maukasta myös kylmänä.

Neljälle-kuudelle

  • 8 keitettyä perunaa, viipaleina
  • 1 prk anjovisfileitä, 125 g
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl sinapinsiemeniä, murskattuina
  • 1 pieni lasillinen hillosipuleita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl kapriksia
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita perunat uunivuokaan, lisää anjovikset.

2. Hienonna hillosipulit karkeasti ja lisää vuokaan. Vatkaa kerma, sekoita siihen sinappi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja höylää päälle hieman voita. Gratinoi uunissa 15 minuuttia.

3. Ripottele päälle kapriksia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Sillilaatikko