Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unelmakinkku ananaksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hauska laatikkoruoka, joka maistuu eksoottiselta ananaksen ja inkiväärin ansiosta.

Neljälle

  • 400 g savukinkkua
  • 2 dl purjosivuja
  • 2 dl riisiä
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl vettä
  • 1 pieni purkki ananaspaloja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta inkiväärijauhetta
  • 1 rkl dijonsinappia
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita purjosiivut ja riisi uunivuoassa. Suolaa, kaada päälle vettä, peitä vuoka foliolla ja keitä uunissa noin 25 minuuttia.

2. Taita kinkkuviipaleet neljään osaan ja aseta ne riisin päälle. Jaa ananaspalat päälle.

3. Sekoita kermaan inkivääri ja sinappi ja kaada vuokaan kaiken ylle. Pane uuniin vielä 10 minuutiksi, niin että kinkku saa väriä. Sirottele pinnalle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku